odpylanie

Szanowny Użytkowniku,

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.

Oferta pracy

STANOWISKO DO SPRAW FINANSOWO-KSIĘGOWYCH

Krosno Odrzańskie, lubuskie, Polska Dodano: 2024-06-05 | ID oferty: 2196889

Numer oferty: StPr/24/0414

Obowiązki:

świadczenie pomocy administracyjnej głównemu księgowemu;
pomoc w formalno rachunkowej kontroli dokumentów księgowych;
przygotowywanie dowodów i kwalifikowanie ich do ujęcia w księgach operacji gospodarczych;
bieżąca ewidencja operacji budżetowych;
odpowiedzialność za prawidłowe ewidencjonowanie dochodów i wydatków z funduszu alimentacyjnego;
prowadzenie książki inwentarzowej dla środków trwałych;
sprawdzanie w systemie zarządzania budżetem zgodności wprowadzonych przez merytorycznych pracowników danych dotyczących dochodów oraz wydatków, a także wprowadzanie pozostałych danych niebędących w zakresie kompetencji innych pracowników;
przygotowywanie, we współpracy z głównym księgowym, projektów regulacji wewnętrznych w zakresie gospodarowania majątkiem, prowadzenia gospodarki finansowej oraz kontroli zarządczej;
przygotowywanie projektów sprawozdań finansowych z otrzymanych dotacji;
realizacja dyspozycji przelewów zatwierdzonych przez upoważnione osoby;
prowadzenie kasy Ośrodka, w tym m. in.:

pobieranie gotówki z banku obsługującego Ośrodek,
przyjmowanie wpłat gotówki,
dokonywanie wypłat w oparciu o zatwierdzone dokumenty,
przestrzeganie zasad rozliczeń pieniężnych,
zapewnienie należytej ochrony wartości pieniężnych w kasie i podczas transportu,
sporządzanie raportów kasowych;

weryfikacja dokumentów księgowych w zakresie rozliczenia podatku VAT;
prowadzenie rejestrów podatku należnego i naliczonego na potrzeby rozliczenia podatku VAT przez Ośrodek;
weryfikacja zapisów księgowych z rejestrami VAT;
sporządzanie deklaracji VAT 7 za okresy miesięczne;
współpraca z Gminą w zakresie rozliczania podatku od towarów i usług;
uzgadnianie danych do deklaracji rozliczeniowych z ZUS, Funduszem Pracy i Urzędem Skarbowym;
sporządzanie list wynagrodzeń dla pracowników Ośrodka oraz list wypłat do umów zlecenia;
naliczanie zasiłków z ubezpieczenia społecznego;
prowadzenie wymaganej dokumentacji związanej z naliczaniem i wypłatą wynagrodzeń i zasiłków;
naliczanie i odprowadzanie zaliczek na podatek dochodowy od osób fizycznych oraz sporządzanie rocznych rozliczeń podatku na formularzach PIT.

Wymagania:

Wymagania konieczne:

Wykształcenie:

• średnie ogólnokształcące

Pozostałe wymagania:

• a. Wymagania niezbędne:a) obywatelstwo polskie,b) posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,c) niekaralność za przestępstwa umyślne ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne postępowanie skarbowe,d) nieposzlakowana opinia,e) wykształcenie wyższe pierwszego lub drugiego stopnia w rozumieniu przepisów o szkolnictwie wyższym lub wykształcenie średnie oraz 3 - letni staż pracy.f) znajomość przepisów ustawy o finansach publicznych, ustawy o pracownikach samorządowych oraz ustawy o rachunkowości.b. Wymagania dodatkowe:a) doświadczenie na stanowisku ds. finansowo-księgowym w jednostce finansów publicznych,b) staranność, sumienność, obowiązkowość, dobra organizacja pracy.

Miejsce pracy: PIASTÓW 10H, 66-600 Krosno Odrzańskie, powiat: krośnieński, woj: lubuskie

Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony

Wymagane dokumenty: 1/ List motywacyjny.2/ CV.3/ Kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie.4/ Kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie, staż pracy i kwalifikacje potwierdzone przez kandydata za zgodność z oryginałem. 5/ Oświadczenie o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystaniu z pełni praw publicznych.6/ Oświadczenie o niekaralności za przestępstwa umyślne ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwa skarbowe.7/ Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji.8/ Oświadczenie o wyrażeniu zgody na wykorzystanie wizerunku w przypadku dokumentacji zawierającej wizerunek.Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać w zamkniętej kopercie z zaznaczeniem Nabór na stanowisko do spraw finansowo-księgowych osobiście w godzinach pracy Ośrodka Pomocy Społecznej w Krośnie Odrzańskim ul. Piastów 10H, 66-600 Krosno Odrzańskie, pokój nr 4 lub przesłać pocztą na adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Krośnie Odrzańskim ul. Piastów 10H 66-600 Krosno Odrzańskiew terminie do dnia 14 czerwca 2024 r. do godz. 14:30

Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy

Kliknij przycisk Aplikuj, aby poznać szczegóły oferty

Kontakt w sprawie rekrutacji:

Jeżeli jesteś zainteresowana(y) ofertą pracy skontaktuj się z nami na poniższe dane. Przesyłając do nas swoje CV prosimy zawrzeć klauzule o zgodzie na przetwarzanie danych w celu rekrutacji.

Centralna Baza Ofert Pracy
Źródło oferty